Dumobil is al meer dan 50 jaar thuis in vernieuwend bouwen en staat voor energiebewuste woningen van een buitengewone kwaliteit en met een architecturale meerwaarde.

 

Problem-to-solve

Dumobil, voorheen bekend voor woonprojecten, wil zijn à la carte aanpak van woningen op maat in de verf zetten. De doelgroep informeren met duidelijke communicatie. Hoe pak je dit aan?

 

Aanpak Mental Squint

Full service reclamebureau Mental Squint tekent een communicatiestrategie uit en zorgt voor een duidelijke fasering in verschillende stappen.

 

1. Kijkwoningcampagne kijkwoning Tielt

De huidige kijkwoning van Dumobil was verouderd. Zowel qua architectuur als qua wetgeving en normen van energiezuinig bouwen. Ze was dus niet meer kenmerkend voor Dumobil. Omwille van de topligging, beslist Dumobil om de kijkwoning af te breken en een nieuwe energiezuinige, up-to-date en klassevolle kijkwoning te bouwen die het uithangbord van Villabouw wordt.

 

Mental Squint verzorgt alle communicatie rond de nieuwe kijkwoning. Via een microsite, e-flyers en advertenties worden de geïnteresseerden voortdurend geprikkeld.

 

Eén jaar later, na de opening van de kijkwoning in Tielt bouwen we verder op het succes van de kijkwoning en aan het nieuwe imago met: 

 

2. Aanpakken van de Corporate identity

In de volgende fase wordt het logo en de huisstijl aangepakt. Om het bedrijf beter te profileren voegen we een verduidelijkende baseline toe: Dumobil - Villabouw en Woonprojecten.

 

3. Website en graphical user interface + SEO

Ook de website krijgt een make-over in de nieuwe huisstijl, en de nieuwe kernwoorden worden toegevoegd aan de SEO-strategie.

 

4. Mediacampagne

Ook de mediastrategie wordt gewijzigd. We kiezen nieuwe magazines en opmaak van de advertenties wordt aangepast om het publiek dat geïnteresseerd is in villabouw meer aan te spreken. 

 

Mental Squint blijft natuurlijk meedenken over alle communicatie van Dumobil, en broedt steeds op nieuwe plannen om de communicatiestrategie zo goed mogelijk te verzorgen.  • huisstijl-dumobil-1.jpg
  • huisstijl-dumobil-2.jpg


VOLG ONS