Een (nieuwe) website nodig?
Wij helpen je verder!
( 17/05/2017 )

Tegenwoordig is een website een must voor elke zaak of onderneming. Het is niet alleen je online visitekaartje met alle correcte contactinformatie, diensten, openingsuren, enz., maar ook een unieke communicatietool waarmee je je klanten kan helpen en informeren.

 

Toch is het ontwikkelen van een (nieuwe) website voor veel bedrijven een uitdaging. 

We overlopen enkele van de struikelblokken en geven tips hoe je ze aan kunt pakken.

Welke tools moet je website bevatten?

Een website ontwikkelen is een creatief proces en er zijn dus oneindig veel mogelijkheden. Niet alleen qua stijl en uitstraling, maar ook technisch zijn er veel verschillen. 

Stel jezelf alvast eens volgende vragen:

 

  • Wil je zelf nieuwsberichten, teksten, blogs en foto’s kunnen aanpassen?
  • Wat wil je bereiken met je website?
    • Producten verkopen, leads genereren, klantendienst, inschrijven op nieuwsbrief …
    • Uitgebreid informeren of eerder beknopt triggeren?​
  • Wil je vooral uitpakken met mooie foto’s of eerder informeren en overtuigen met krachtige teksten?
  • Heb je specifieke functies nodig zoals een klantenlogin, blog, zoekfunctie, downloadsectie ...?

Welk creatief bureau moet ik kiezen?

Er zijn talloze bedrijven die websites ontwikkelen: freelancers, gespecialiseerde webbureau’s, reclamebureau's, enzovoort. Daarnaast bestaan er nog verschillende websystemen en programmeertalen, elk met eigen mogelijkheden en beperkingen.

 

De manier van werken, dienstverlening en ondersteuning is heel verschillend. Sommige webbedrijven werken enkel met programmeurs en maken een website met het materiaal dat jij aanlevert. Een reclamebureau daarentegen maakt niet zomaar een website, maar geeft advies over de rol en functie van de website binnen jouw volledige communicatiestrategie. Een reclamebureau ondersteunt je bovendien met extra diensten zoals een nieuw logo en huisstijl, fotografie, copywriting, contentcreatie, enz.

 

Wil je graag ook ander communicatiemateriaal ontwikkelen zoals brochures, salesmateriaal, advertenties, actiecommunicatie, enzovoort? Dan werk je het best samen met een reclamebureau, zodat je niet voortdurend verschillende partners op elkaar moet afstemmen. Kom zeker eens langs voor een vrijblijvend gesprek. We leggen met veel plezier onze manier van werken uit!

Contentcreatie en verzamelen inhoud

Veel bedrijven lopen vast op de contentcreatie. Niet enkel bij het ontwikkelen van een website, maar ook van ander communicatiemateriaal. De kwaliteit van het tekst- en beeldmateriaal is immers essentieel voor het eindresultaat. Veel bedrijven hebben weinig ervaring met fotografie en copywriting, waardoor het creëren en verzamelen van de inhoud van de website lang duurt of zelfs helemaal niet lukt.

 

Als contentcreators ondersteunen wij je met contentcreatie. We schrijven toffe, overtuigende teksten en nemen prachtige foto’s van je producten, bedrijf of medewerkers. Die kneden we samen tot kwalitatieve content: aantrekkelijke communicatie waar tekst en beeld elkaar versterken tot één duidelijke, overtuigende boodschap. Contacteer ons voor meer info!

Welke stijl zie je graag?

Een goed webdesign moet voldoen aan heel wat eisen qua techniek en gebruiksgemak, maar de visuele stijl wordt steeds bepaald door de huisstijl van je merk of bedrijf, de webtrends van dat moment en je persoonlijke smaak en voorkeur.

 

We raden aan om een aantal voorbeelden te verzamelen van websites die je graag ziet. Zo stuur je je webpartner meteen in de juiste richting! 

Welke zoekwoorden zijn belangrijk voor mijn bedrijf?

Het is belangrijk dat een website SEO-vriendelijk is en goed scoort in Google. Denk daarom zelf al eens na over welke zoekwoorden je belangrijk vindt. Jij kent je bedrijf en de sector immers het best! Hou daarbij niet enkel rekening met de producten of diensten die je aanbiedt, maar ook met de regio’(s) of belangrijke steden waarin je actief bent en de sectoren die voor jouw bedrijf belangrijk zijn.

 

Zo'n zoekwoordenlijst is zeer nuttig bij de verdere SEO-optimalisatie van je website en content. Bovendien helpt zo'n lijst om de onderwerpen en pagina's van je website te bepalen. 

Klaar voor een nieuwe website?

Reclamebureau Mental Squint ontwikkelt aantrekkelijke en professionele websites. We begeleiden je van a tot z met communiatie-adives, verzamelen en creëren content (copywriting, fotografie) en vullen de website zelf op zodat jij je helemaal kan focussen op je bedrijf en core business.

 

We zorgen voor een responsive webdesign met een gebruiksvriendelijke GUI (graphical user interface). Bovendien hebben we een eigen beheersysteem (CMS) ontwikkeld waarmee je makkelijk zelf de website verder kunt beheren (teksten aanpassen, foto's toevoegen, nieuwe pagina's aanmaken, enz.).

 

Kortom: één aanspreekpunt voor communicatie, contentcreatie en programmatie van je nieuwe website!

Maak nu een vrijblijvende afspraak voor meer info via 051 694645 of info@msq.be.


VOLG ONS