Handelaars, creëer samen
een unieke koopbeleving!
( 17/05/2017 )

Online shoppen is in opmars en dat gaat ten koste van het lokaal shoppen in fysieke winkelpunten. Toch blijven fysieke winkels essentieel in ons huidig winkelgedrag. Onderzoeken beklemtonen het belang van cross-channel winkelen: de combinatie van online en offline die elkaar aanvullen. 

 

Het fenomeen van ‘showrooming’, producten gaan passen, bekijken en advies vragen in een fysieke winkel om ze dan online aan te kopen, blijkt overroepen. In de praktijk wordt zelfs vaker aan ‘webrooming’ gedaan: online informatie opzoeken en producten vergelijken om ze dan te bekijken en aan te kopen in een fysieke winkel.

 

Een product ruiken, voelen of kunnen passen blijft immers zeer belangrijk bij een aankoop. En wat is er leuker dan dat te doen in het aangename gezelschap van een fantastische handelaar? Maak als ondernemer dus van shoppen een beleving! Sta je klanten te woord en toon vooral de passie voor je product.

 

Wij hebben een aantal ideeën om je zaak nog klantvriendelijker te maken en de beleving te vergroten. We delen die uiteraard graag met jullie:

Flexibele openingsuren

Maak je openingsuren flexibeler. Waarom je zaak niet een aantal dagen sluiten tijdens de kantooruren maar wel openen na 17u? Zo geef je meer mensen de kans om langs te komen in jouw winkel.

 

Ondernemers, verenig jullie!

Mensen moeten ’s avonds vaak nog koken, willen sporten, moeten nog huishoudelijke taken doen, op de kinderen passen, enz. Wees creatief en probeer met een aantal ondernemers samen taken te bundelen of uit handen te nemen van je klanten, zodat het voor hen makkelijker en aangenamer wordt om te winkelen.

 

Zorg bijvoorbeeld voor een gezonde catering tijdens de openingsuren of spreek af met de traiteur in de straat om dezelfde openingsuren te hanteren zodat klanten na het shoppen een lekkere maaltijd kunnen meenemen. Gebruik dit allebei als meerwaarde in jullie communicatie ;-).

 

Nodig een masseur uit in je zaak die je klanten even laat ontspannen met een korte maar deugddoende stoelmassage. Zorg voor kinderopvang of -animatie in je handelszaak of bij een ondernemer in de buurt. Als het strijkatelier gesloten is, laat dan de mensen de strijk afgeven in jouw winkel.

 

Spreek handelszaken in de buurt aan, versterk elkaar en bekijk waar jullie samen het verschil kunnen maken om het winkelen en de koopbeleving zo aangenaam mogelijk te maken!

Advies en knowhow

Speel je kennis en knowhow uit via de selectie van producten en het advies tijdens de verkoop. Op dit gebied kan je een grote meerwaarde betekenen ten opzichte van webshops!

 

Kies bijvoorbeeld voor een beperkte maar unieke en kwalitatieve selectie van producten. Te veel keuze maakt de aankoop alleen maar moeilijker. Online kan je jezelf verliezen in een overaanbod waardoor je verkeerde aankopen doet. Daarom scoren standaardproducten goed online.

 

Zorg ook tijdens het aankoopproces voor een betere service door persoonlijk (stijl)advies. Enkele korte vragen over het product, de kleur en de stijl doen de kans op een miskoop aanzienlijk dalen. Terwijl online in sommige sectoren meer dan 50% van de producten wordt teruggestuurd. Ook het sociale contact dat het shoppen aangenamer maakt, is voor veel mensen heel belangrijk!

Bied extra diensten aan

Zorg dat het mogelijk is om producten die niet op stock zijn te bestellen en eventueel deze bestelling naar huis te versturen. Maak van je winkel een ontmoetingsplaats waar trouwe klanten ook een koffie of thee kunnen drinken. Geeft trouwe klanten extra VIP-diensten. Zo creëer je een community van trouwe klanten en ambassadeurs.

 

Kom fysiek brainstormen bij Mental Squint!

Mental Squint heeft een heleboel ideeën die we graag met jullie delen. Alleen, jullie moeten ze uitwerken en toepassen. Wij verzorgen vooral héél graag de communicatie. Onze meerwaarde is om jullie klanten optimaal te informeren omtrent jullie fantastische aanpak en service.

 

Maak vandaag nog een afspraak en dan kunnen we binnenkort samen brainstormen. Contacteer ons via 051/694645 of via info@msq.be.


VOLG ONS